VEPŘOVÉ KOLENO
9. 1. 2011
Suroviny
: vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo (množství : cca přiměřeně, přiměřeně)
Postup
:
Smícháme francouzskou hořčici avymačkaný česnek, zalejeme
pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládku vložíme do pekáče ...
Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládičce uděláme
podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalejeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do svého domácího krematoria.
Vydržte, dokud není masíčko hotové!
Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, také je dobrý chleba,
ale je možno přiložit i brambory a zelí. Poslední dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo vložit už ze začátku ke kolínku.
Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal ...