4 porce, 1,2 kg vepřového bůčku s kůží, sůl, 4 lží ce světlé
sójové omáčky, 5 lžic ananasové šťávy, 1 lžička koření karí,
1 menší ananas, 250 g mletého vepřového masa,
30 g strouhanky, 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce tymiánu,
hrubě mletý pepř, 250 ml masového vývaru,
3 snítky tymiánu, 500 g šalotky
1. Maso omyjeme, osušíme a kůži mřížkovitě nařízneme. Do
povrchu vetřeme sůl. Na vnitřní straně maso nařízneme a rozložíme do plátu.
2. Rozmícháme sójovou omáčku, ananasovou šťavu a karí.
Směsí maso pokapeme a necháme 2 hodiny odležet.
3. Ananas nakrájíme na kostičky. Polovinu rozmixujeme a
smícháme s mletým masem, strouhankou, vejci, hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejeme na 225 °C.
4. Maso naplníme nádivkou, stočíme a převážeme. Dáme do
pekáče a podlijeme. Přidáme tymián a pečeme asi 75 min.
5. Asi po 45 min. přidáme oloupané šalotky a kostičky
4 porce, 1000 g bůčku, sůl, 12 strouž ků česneku, 10 kuliček
pepře, 5 bobkových listů. Na kašičku:15 rozmačkaných
stroužků česneku, kari koření, sůl, mletá sladká paprika,
Bůček vužších kusech dáme do hrnce svodou, přidáme sůl,
rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.
Ještě teplý bůček vykostíme.
Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně
promícháme. V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolu do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, zá:,–(ně neochutnáváme –
už by nevydržel.
Příloha– pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb– se
vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).
grilovací koření, worchesterová omáčka, tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat, bude mít barvu zhruba jako na obrázku.
ananasu. Pečeni občas přeléváme šťávou.